Allmän fundering

Varför köper folk en massa fyrverkerier veckan innan det är dags att smälla, och sedan smäller de varje dag?
Tycker de verkligen att det är så roligt att skjuta bort en massa pengar som kunde gått till så mycket annat?
Funderar de ens på alla de djur som tar skada utav att vi smäller fyrverkerier?
Vad tänker de på när de ger fyrverkerierna till sina barn?

Ibland tror jag inte att de tänker efter alls.
Tidigare i veckan här i Kristianstad, så var det några 16åringar som kastat in fyrverkerier genom brevinkastet hos en 65år gammal man, som tur va så upptäckte han detta, hade han inte varit hemma hade branden som uppstod förmodligen spridit sig. Eftersom de var 16år gamla så måste ju deras föräldrar ha köpt ut fyrverkerierna till dem, vilket är olagligt enligt svensk lag då det klassas som langning. De verkar för övrigt inte ha någon som helst koll på sina barn.

Jag kommer ihåg när jag var liten, var väl runt 10år skulle jag tro. En kille som gick i min klass, samt hans två år yngre bror, gick omkring på gården vid det område där vi bodde och kastade smällare efter varandra. Deras mamma stod så vackert en bit ifrån bland de andra fulla vuxna och skrattade åt att barnen sprang runt och lekte.

Ibland så tycker jag att man enbart borde få köpa raketer på självaste nyårsafton, och egentligen borde man köpa det lite innan midnatt, och då skulle det varit ålders- samt nykterhetskontroller. Eller så dras det kanske nån krona mer i månaden i skatt så att komunen anordnar lite fyrverkerier här och var för att tillfredställa folket som tydligen har så stort begär utav sitt kära smällande.

Tycker för övrigt att vi inte ska smälla öht, då det är synd om de stackars djuren. Fick sitta och klappa en stackars hund på nyårsafton som var helt skräckslagen, och då var vi ändå inomhus.

Trashcan
Skrivet av: Toni Lappalainen

Visst kan man fundera kring hur folk tänker och kanske bristen på tanke innan aktion men då blir man bara tokig:)

2009-01-02 @ 12:38:01
URL: http://lappalainenonline.blogg.se/

Dela med dig:

Vem du är:
Remember?

Mail: (visas ej)

Din blogg:

Skriv vad du vill:

Trackback
RSS 2.0