Volvo FH16 700

Volvo har nyligen släppt en ny version utav sin gamla goding FH16. Numera finns den med 700hk, vilket är den starkaste orginalmotorn på en lastbil, i hela världen.Spela spelet och var med och tävla om en skinnjacka från Volvo

Fredagskväll

Sitter hemma hos Lisas föräldrar, Anders och Eva. Jag har snott deras ena bärbara dator en liten stund nu, så mycket folk i soffan, får inte plats. Colin är inte hos sin pappa denna helgen, vilket jag och Lisa faktiskt trodde att han skulle vara. Tänker inte gå in på varför då det inte är min plats att ta ställning i det. Lisa vet vad jag tycker i alla fall.
Tittade på Let's dance innan, tycker faktiskt att Morgan Alling är riktigt duktig, dom fick högst poäng denna säsongen också, 40p, måste ha varit en häftig känsla att vara första paret att få så hög poäng detta året.

Colin har feber och hostar, stackare. Bara inte vi nu blir smittade också, tycker inte om att vara sjuk, fast en förkyldning överlever man nog.

Jag vill ha pengar nu så att jag kan köpa en bil som passar mina behov, dvs en kombi. Känner sig så fången utan att ha tillgång till en alldeles egen bil så att man kan köra vart man vill, nästan när man vill. Hoppas att vi kan köpa en bil inom kort, en bil som inte går sönder, får vara slut på det nu, inget kul att behöva ha så många bilar vi haft redan. Tre stycken, och jag har inte ens haft körkort i ett år.

Tooodles

Nyckeln till ett rikare studentliv!

Tror jag kommer att få uppdatera listan nedanför lite senare ikväll. Ska till Anders och Eva ikväll (Lisas föräldrar). Blir väl att vi tittar på Let's dance. Tror i alla fall det.
Vi har inget annat direkt inplanerat för idag. Skönt

Dagens bästa: -
Dagens sämsta: -
Dagens roliga: att lägga till "sa flickan" i varje mening
Dagens tråkiga: -
Dagens humör: Glad
Dagens trötthet: Vänta på bussen

Begränsad värdemängd?

Nu är det ingen som fattar någonting av min rubrik. Det har med ADR att göra i alla fall, dvs farligt gods. Värdeberäknad mängd innebär hur mycket farlig last man får ha utan tillstånd.
Men men.

Har precis ätit tre mackor med skagenröra på, mycket gott. Ska snart lägga mig och sova, lång(?) dag i morgon.
Var på arbetsförmedlingen innan idag igen, gav lite mer idag faktiskt. Får se hur det blir nästa vecka, kan hoppas på att de vill ha mig då får jag iaf utbildning och jobb. Hoppas hoppas.

Dagens bästa: Bebisens sparkar i magen
Dagens sämsta: Österängsbussen
Dagens roliga: Folk i antikrundan som blir glada när det är höga belopp på deras saker
Dagens tråkiga: Att man inte jobbar med det man vill
Dagens humör: Positiv/småtrött
Dagens trötthet: Mattelektionen

Blir troligen en rolig helg, kan i alla fall hoppas på det ju. Lisas föräldrar i morgon och mina föräldrar på lördag.


Dagens

Dagens bästa: Bebisens sparkar i magen
Dagens sämsta: Inget bra på TV
Dagens roliga: Colin sjöng Bamselåten men kom in på Pippisången i refrängen
Dagens tråkiga: Vädret
Dagens humör: Positiv
Dagens trötthet: Arbetsförmedlingen

Kväll!

Idag har jag gjort något som jag inte trodde att jag någonsin skulle göra. Hittat ett par byxor från H&M som faktiskt passar mig! Helt otroligt. Dom satt faktiskt riktigt bra på mig, iaf enligt mig själv då.
Lisa ligger redan och sover i soffan, skoj. Funderar nästan själv på att sova snart också, får se.
Tittar lite efter ny bil. Rätt svårt att hitta någon som passar, vill ju helst ha kombi, eller rättare sagt jag SKA ha en kombi. Vagnen får ju plats mkt bättre då. Samt många andra fördelar.
Ska leta vidare nu!


Onsdag!

Har haft en lektion idag, företagsekonomi, sedan bar det av till arbetsförmedlingen för dag två utav fyra.
Tycker faktiskt inte att det på arbetsförmedlingen känns något vidare givande just nu faktiskt, men vi får se hur det blir i morgon. Har i alla fall fått veta att jag ska på nått möte den 13e februari ungefär angående lastbilskörkortsutbildning, kan ju alltid hoppas på att det blir beviljat i alla fall.

Tycker att företagsekonomikursen är riktigt intressant, man får lära sig en massa saker som är bra och viktiga att kunna när man har eget företag, men även annars. Kan alltid vara bra att veta ifall man startar eget nån gång i framtiden eller så.

Ska på ultraljud nästa tisdag, har tappat räkningen nu på hur många ultraljud vi har varit på. Lika mysigt varje gång.

Världens bästa pappa?

Är inte det något som alla pappor vill bli?
Jag själv vill kanske inte bli just världens bästa pappa men i alla fall en riktigt bra pappa. Jag vill att vår dotter ska kunna komma till mig och prata om allt, jag vill att det inte bara är Lisa som hon ska gå till när hon är ledsen. Jag vill vara pappaledig alla mina dagar så att jag får mycket egen tid med henne. Jag vill lära henne om livet. Nu är det bara 60 dagar kvar tills hon tittar ut, vår dotter. För ett år sedan så kunde jag aldrig i min vildaste fantasi tro att vi faktiskt skulle lyckas producera ett barn då vi hade försökt i ett antal månader utan resultat. Den 10e augusti 2008 var nog en utav de gladaste dagarna i mitt liv.  
Ska snart iväg till arbetsförmedlingen, på ett "möte" där vi skulle få göra tester och se ifall vi kommer att få en utbildning inom något yrke. För min del så hoppas jag att det blir yrkesförare utav något slag, helst lastbil då.
Vill verkligen jobba med att köra lastbil, vara kungen på vägen. 

 

Kampfinskar

Var på Andy's igår, mycket roligt. Det är ju inte bara för barn där tycker jag, jag har lika roligt som de har i alla fall.
Vi åt på museet igår också, blev besviken på min paj, den var god men fick lite. Fick ingen direkt sallad utan bara blad, sen ingen dressing eller bröd heller. Dyrt också i förhållande till vad man fick. 22kr för lite te.
På Andy's åt vi inget, bara lite snacks och drack Cola.

På kvällen åt jag och Lisa kebab, inte bra men det fick bli så igår. Colin somnade så han åt inte det.

Håller på att tvätta nu, ska ner om en stund och omplacera tvätten till torktumlaren och torkskåpet. Sen vid fem ska vi till Ola, han fyller år.

Snart dags för Spagetti och Köttfärssås, mums!


Bebishörnan!

Har ju glömt att lägga upp en bild på allt vi köpte på IKEA.
Nu är det bara småsaker vi har kvar att köpa, eller små och små, badbalja är inte någon direkt liten sak.


Lista på vad vi köpt
Vagn
Spjälsäng
Madrass
Spjälskydd
Täcke
Lakan
Påslakan och örngott
Gosenalle
Skötbord
Skötbädd
Väska
Babygym
Blöjor
Fårskinnsfäll
Kudde

Kvar att köpa
Badbalja
Babysitter
Babyskydd

Fredag!

Ännu en vecka har gått till ända, i alla fall skolvecka. Ledig på måndag, vilket känns riktigt skönt faktiskt. Kanske ska fixa lite skolarbete då.

Var på andra föräldraträffen idag, det var roligt men ibland kan folk prata för mycket känns det som.

I helgen händer inte så mycket, vi ska till Andy's i morgon, annars är det inget direkt inplanerat på agendan.
Får ta helgen lite som den kommer tror jag.

Fick tillbaka artikelanalyserna idag, vi skulle bara analysera en men jag gjorde två. Var inget att klaga på direkt fick jag veta, KANON!

Auf wiedersehn

YouTube!

Man hittar något konstigt på YouTube varje gång man går in och kollar.

Lathet eller smart idé?

Satt inne och tittade lite på Aftonbladets hemsida för en liten stund sedan. Där hittar jag denna film då, och jag ställer mig frågan: Är detta en smart idé för alla de som inte kan fickparkera, eller är det ren lathet?
När jag höll på att ta körkort så visade min pappa mig EN gång hur jag skulle fickparkera sen så fick jag själv testa på det och jag tycker att det är riktigt enkelt och jag lyckas varje gång. Men alla då som inte kan fickparkera är det för att dom helt enkelt inte kan lära sig det eller är det för att dom inte vill, dvs att dom är lata?
Det finns säkerligen många tankar och funderingar kring detta tror jag, fast jag skulle då aldrig betala 8000kr extra så att min bil kan fickparkera själv när jag kan göra det lika bra som bilen.

Vibeke Olsen

Så är det tänkt att vår lilla dotter ska heta. Tycker att Vibeke passar riktigt fint ihop med Olsen, Lisa som hittade namnet från början. Ångrar verkligen inte att vi valt det namnet. Här nedanför följer lite information om namnet.


"Vibeke är ett kvinnonamn med tyskt eller nederländskt ursprung . Det är en diminutivform av Wiabe och Wieba, som var en kortform av andra namn som börjar på wig- med betydelsen 'kamp', 'strid'.

Namnet är ovanligt i Sverige. Endast någon enstaka flicka varje år får namnet som tilltalsnamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 614 personer i Sverige med namnet, varav 317 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 flickor namnet, varav 1 fick det som tilltalsnamn. Namnet är vanligare i Danmark.

Namnsdag för både Vibeke och Viveka: 16november  (sedan 2001, på 1980-talet fanns namnet på 12 mars)."Idag är jag ledig, kommer vara det varje tisdag hela terminen, så jag ska städa lite är det tänkt.
Var och lämnade Colin på dagis innan, gick sådär idag, han ville inte riktigt gå in först för han verkade lite blyg eller något liknande i alla fall. Lisa ligger och sover fortfarande, hon behöver inte ha engelskalektioner lika ofta längre då hon är så bra.
Blev ingen utbildning igår p.g.a tekniska problem, lite synd faktiskt då jag såg fram emot det. Men det blir en annan gång helt enkelt.

Om man kanske skulle göra lite frukost så att man får något i magen.

Eventually!

Så var snart denna långa rast till enda. Lektion till fyra sen hämta lilleman på dagis.
Utbildning ikväll på Adding skills, ska byta från dagtid till kvällstid på jobbet så jag behöver ny utbildning. Kanske är bra då det är helt andra saker jag ska sälja nu, samt att det är till privatpersoner jag ska sälja i stället för företag.
Blir skönt att börja jobba igen i alla fall så man kan dryga ut kassan lite och inte leva så värst fattigt, kanske spara lite till den kommande Danmark resan i sommar. Får se vad det sparas till.

Auf wiedersehen

Lite kreativitet skadar väl inte?

Ibland så kanske man borde ställa sig frågan, stämmer verkligen allt som man läser i tidningen?
Stämmer det verkligen att Kitty i Let's dance flydde gråtandes efter sändning.
Denna frågan kanske är bäst lämpad när det gäller skvallertidningar och kvällspressen. För vanliga dagstidningar brukar oftast ha de som prenemurerar på deras dagliga tidning, medans då kvällspressen och skvallertidningar av olika slag lever på att sälja lösnummer.
En skvaller tidninng lever mycket på att kunden bara läser en rubrik och ser lite snabba bilder på omslaget och sedan därefter köper tidningen för att läsa mer om det som finns på omslaget.
Man läser nästan varje gång om någon Hollywood kändis som gjort något där borta på andra sidan Atlanten, men det är aldrig kändisen själv som berättar detta utan det är alltid en nära anhörig eller en vän till någon som känner kändisen.
Varför sviker kändisens vän? Jo, det är väl i första han för att han eller hon får betalat för själva intervjun, och det är nog inte dåligt betalt heller. Sen så står ju aldrig namnet på vem det är som har gett informationen heller.

En utav de roligaste artiklarna som jag har läst angående kändisar måste vara en om  att Angelina Jolie skulle vara gravid igen. Detta ska hon alltså ha berättat för en servitör på en resturang i London när han har försökt att servera henne en drink. Det är ju verkligen så vanligt att man berättar det för en helt främmande människa att man ska ha barn igen. Undrar varför ens tidningen har köpt denna oerhört löjliga, ursäkta men jag finner den intervjun tämligen löjlig,

Måndag!

Nu börjar tiden verkligen gå riktigt fort. Bara nio veckor kvar nu tills vår lilla dotter är beräknad att titta ut, börjar märkas lite på ens nerver nu. Har börjat fundera mycket på hur jag kommer att vara som pappa, jag själv vill ju bli världens bästa pappa. Får bara hoppas att andra också tycker att jag då blir det också.
Har fått höra från en del personer att jag förstör mitt liv men jag själv ser bara fördelar med att bli pappa så pass tidigt som vid 22 års ålder. När min dotter är lite äldre så är jag själv inte helt gammal och grå och jag orkar hålla igång och leka med henne så att hon blir stimmulerad. För det kan inte vara roligt för ett barn att ha föräldrar som inte orkar leka med det. Tiden får avgöra hur detta kommer att sluta.

Sitter just nu i skolan, ute på Österäng, har haft matte b lektion, rätt så skoj, förstod det mesta direkt så jag behövde inte så mycket hjälp. Men nu har jag håltimme fram tills halv tre ungefär, rätt så drygt men jag fick låna en dator så att jag kan fördriva tiden lite, vilket är väldigt snällt utav lärarna faktiskt. När vi gick på gymnasiet så var det så mycket regler om de bärbara datorerna. Fast i och för sig så är ju vi som är VUX studerande lite äldre och förhoppningsvis visare, samt att som vet vem det är som lånar datorn och därmed vet vem dom ska gå till ifall att den skulle få fötter och försvinna.

Skriver kanske lite mer senare under denna gigantiska håltimme.

Auf wiedersehen

Dokumentär och skräpmat!

Tittade på en dokumentär innan om tvillingar, trillingar och fyrlingar, det verkar vara mer vanligt med tvillingar än jag trodde.
Var nere och köpte kebab innan, inte överdrivet nyttigt, men vafan. Får träna lite hårdare i morgon helt enkelt!

Hade Colin själv innan när Lisa hade lektion från fyra till sju. Han är en helt annan person när han är själv med mig. Inget skrikande idag över huvud taget från han. Kändes skönt faktiskt. Fast alla barn går väl igenom en fas med mycket skrikande och att dom inte vill göra det man säger till dom.

Tänkte strax gå och lägga mig, Lisa sover redan.

Auf wiedersehen


Greenpeace!

Gick en snabb runda på stan idag på lunchen, och så kommer en tjej fram och stannar mig och frågar om jag känner till Greenpeace. Jag svarar att jag känner till dom men frågar ändå efter lite information ifall jag har missat något. Så hon berättar lite om bottentrålning och andra miljöfrågor. För er som inte vet vad bottentrålning innebär så är det när man har ett trål (stort fisknätt ungefär) som är lika brett som en lastbil, detta har man på botten av havet och fiskar upp exakt allt som kommer i trålets väg i princip. Ungefär 50% utav det som dom får upp är inte den fiskart dom ska ha så de dödar den arten och kastar i den i havet igen vilket leder till rutten fisk vilket i sig orsakar försurning.
Så jag skrev upp mig på att bli medlem i Greenpeace och få deras tidning och betala in en liten symbolisk summa varje månad. Tycker faktiskt att det är en oerhört bra organisation, och för alla er som tror att dom bara protesterar utan framgång så har, jag fick en liten folder med information om vilka företag som gått med på miljövilkoren som Greenpeace har ställt. Mycket bra faktiskt. Kan nämna fyra företag: Apple, Nokia, SonyEricsson och Samsung.Auf wiedersehen 

Idag igen!

Vaknade klockan sju i morse, trots att vi ställt klockan på halv sex, eller Lisa gjorde det jag själv satte min på sex. Förstår inte varför vi försover oss varje morgon. Fast idag var det ju inte lika sent som igår som tur va.
Får nog ta och gå bort till mamma och pappa i eftermiddag när jag slutat och leta upp min gamla väckarklocka i mina flyttlådor, för den bör vi vakna utav annars är det något fel på oss. Försov mig aldrig när jag använde den klockan under gymnasietiden.

I morgon ska vi på den första föräldraträffen, ska bli roligt. Ser fram emot det, dock så måste jag skippa att gå på Naturkunskapen, ett ämne som jag tycker är jätteintressant.
Hade första lektionen idag på Företagsekonomin, verkar vara ett intressant ämne även det, får se vad jag tycker om några veckor, vi ska läsa klart kursen innan påsk sa hon, jobbigt.

Auf wiedersehen

The elements song


Tisdag

Vi försov oss i morse, kan nog bero lite på att Colin vaknade inatt, fast man ska inte använda det som försvar i och för sig. Vaknade vid halv åtta i alla fall, tog initiativet att lämna Colin på dagis och komma lite försent till skolan.
Väl i skolan så fick jag veta att vi bara ska ha Historia på fredagar, och att det är obligatoriskt att vara där då så jag måste ta upp det med min lärare i naturkunskap.

Vi var och hämtade vagnen igår, den är så mycket finare i verkligheten än vad den är på bild, och på bild är den riktigt snygg. Var så rädd n'är jag körde hem den igår, den får ju inte bli smuttsig det första den blir.
Ligger en bild nedanför detta inlägget som visar vagnen, en Bugaboo Cameleon. För ett halvår sedan hade jag aldrig trott att vi skulle äga en så kallad Hollywood vagn, men tji fick jag.

Auf wiedersehen

Vagnköpet


Moonday!

Man såg månen rätt så tydligt i morse faktiskt, så därför är det en måndag idag då!
Slutade rätt tidigt idag från skolan, i alla fall om man tittar på när jag egentligen skulle ha slutat ifall.

Vi ska iväg och hämta den nya vagnen idag, äntligen! Den kommer vara så fin så det är konstigt att den kommer att tillhöra oss! Lisa köpte en filt innan i förmiddags, som hon sa: "man måste ju ha den så vagnen inte ser så tom ut".
Jag får väl lägga upp bilder på vagnen sen ikväll tror jag, när vi satt ihop den och allt sånt skoj!

Vi var och åt kinamat innan på lunchen, GOTT! Fast det jag åt var ju inte så kinesiskt egentligen nu när jag tänker på det. Tog lite stekt potatis, nån kycklinggryta, lite friterade räkor samt ris. Drack hallonsoda till också, det är så gott med hallonsoda, synd att man inte dricker det oftare! Fast det kanske just är därför som man tycker att det är så gott som det är, Coca Cola dricker jag ju varje dag nästan, börjar bli lite trött på det nu faktiskt.

Igår avverkade jag det fjärde träningspasset på rad, rekord nu den senaste tiden faktiskt, inte tränat enligt "schema" sedan i lumpen, vilket faktiskt numera syns på min mage samt på min vikt. Klarade faktiskt av mer igår än vad jag trodde att jag skulle göra, trodde att jag skulle ha tappat jättemycket men jag tog mer än vad jag gjorde i det momentet sist, om jag minns det rätt.

Det hade inte skadat om det blivit mars månad nu faktiskt, jag vill verkligen att vår lilla dotter ska få komma ut och visa sig för hela världen. Fast det är jättemysigt att känna när hon sparkar och rör sig där inne ändå, jag blir helt varm i kroppen när jag känner det.

Auf wiedersehen

Back to school!

Så var det första dagen i skolan då ja, dags att börja läsa upp lite betyg förev. framtida studier.
Ska försöka att både gå i skolan nu samt jobba samtidigt, kan bli spännande att se hur det går faktiskt.

Fick hem ett brev idag ifrån Hovrätten i Västa Sverige, ska på ny rättegång angående det i Halmstad för lite mindre än ett år sedan. Förra rättegången var ju i oktober och nu verkar det ju faktiskt som att han har överklagat. Får se hur det går där. Var en fredag om jag inte helt misstar mig faktiskt.

Trimester tre!


Lisa går in i den tredje och sista fasen utav graviditeten idag. spännande, inte alls lång tid kvar nu ju, runt tre månader.
Vi var på Toddler igår och beställde en ny vagn, en Bugaboo Cameleon, rosa och mörk mörk grå blev färgerna, riktigt snyggt faktiskt.


En bild på den vagnen fast i annan färg som jag gjort.


Har varit nere och letat efter lite gamla böcker som jag tänkte ge till Lisa men jag hittar inget nere i förrådet, lite störigt faktiskt.

Allmän fundering

Varför köper folk en massa fyrverkerier veckan innan det är dags att smälla, och sedan smäller de varje dag?
Tycker de verkligen att det är så roligt att skjuta bort en massa pengar som kunde gått till så mycket annat?
Funderar de ens på alla de djur som tar skada utav att vi smäller fyrverkerier?
Vad tänker de på när de ger fyrverkerierna till sina barn?

Ibland tror jag inte att de tänker efter alls.
Tidigare i veckan här i Kristianstad, så var det några 16åringar som kastat in fyrverkerier genom brevinkastet hos en 65år gammal man, som tur va så upptäckte han detta, hade han inte varit hemma hade branden som uppstod förmodligen spridit sig. Eftersom de var 16år gamla så måste ju deras föräldrar ha köpt ut fyrverkerierna till dem, vilket är olagligt enligt svensk lag då det klassas som langning. De verkar för övrigt inte ha någon som helst koll på sina barn.

Jag kommer ihåg när jag var liten, var väl runt 10år skulle jag tro. En kille som gick i min klass, samt hans två år yngre bror, gick omkring på gården vid det område där vi bodde och kastade smällare efter varandra. Deras mamma stod så vackert en bit ifrån bland de andra fulla vuxna och skrattade åt att barnen sprang runt och lekte.

Ibland så tycker jag att man enbart borde få köpa raketer på självaste nyårsafton, och egentligen borde man köpa det lite innan midnatt, och då skulle det varit ålders- samt nykterhetskontroller. Eller så dras det kanske nån krona mer i månaden i skatt så att komunen anordnar lite fyrverkerier här och var för att tillfredställa folket som tydligen har så stort begär utav sitt kära smällande.

Tycker för övrigt att vi inte ska smälla öht, då det är synd om de stackars djuren. Fick sitta och klappa en stackars hund på nyårsafton som var helt skräckslagen, och då var vi ändå inomhus.

På andra sidan!

Så var vi inne på 2009 nu. Precis när man inte skriver fel på datum längre så ska man ändra året, typiskt!

Igår så åt jag nyårsmiddag hemma hos mamma och pappa, sedan så traskade jag bort till Lisa och alla andra som var hemma hos Lisa. Tittade lite på fyrverkerier, många som sköt hela kvällen kändes det som, lite slöseri med pengar kanske? Colin somnade väl lite efter ett tror jag, hade inte så stor koll på klockan när alla gick och så. Vi vaknade vid tiotiden idag i alla fall, kände mig inte helt pigg och alert direkt, men vad ska man göra.

Fick känna lite på Lisas mage innan nu ikväll, och så kände man först lite sparkar, sen så bara kom det något som drog tvärs över min hand, sjukt konstigt, men riktigt häftigt tycker jag.

Vi var på UL i måndags, eller förra året kan man ju också säga kanske om man vill det.
Så säger barnmorskan, titta hon gäspar, och så gäspade vår lilla bebis för oss där på skärmen.

Nej nu räcker det med skrivande idag, Lisa har duschat färdigt.
 


RSS 2.0