Vibeke Olsen

Så är det tänkt att vår lilla dotter ska heta. Tycker att Vibeke passar riktigt fint ihop med Olsen, Lisa som hittade namnet från början. Ångrar verkligen inte att vi valt det namnet. Här nedanför följer lite information om namnet.


"Vibeke är ett kvinnonamn med tyskt eller nederländskt ursprung . Det är en diminutivform av Wiabe och Wieba, som var en kortform av andra namn som börjar på wig- med betydelsen 'kamp', 'strid'.

Namnet är ovanligt i Sverige. Endast någon enstaka flicka varje år får namnet som tilltalsnamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 614 personer i Sverige med namnet, varav 317 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 flickor namnet, varav 1 fick det som tilltalsnamn. Namnet är vanligare i Danmark.

Namnsdag för både Vibeke och Viveka: 16november  (sedan 2001, på 1980-talet fanns namnet på 12 mars)."



Idag är jag ledig, kommer vara det varje tisdag hela terminen, så jag ska städa lite är det tänkt.
Var och lämnade Colin på dagis innan, gick sådär idag, han ville inte riktigt gå in först för han verkade lite blyg eller något liknande i alla fall. Lisa ligger och sover fortfarande, hon behöver inte ha engelskalektioner lika ofta längre då hon är så bra.
Blev ingen utbildning igår p.g.a tekniska problem, lite synd faktiskt då jag såg fram emot det. Men det blir en annan gång helt enkelt.

Om man kanske skulle göra lite frukost så att man får något i magen.

Trashcan

Dela med dig:

Vem du är:
Remember?

Mail: (visas ej)

Din blogg:

Skriv vad du vill:

Trackback
RSS 2.0