På kvällen

Jag började fundera på en sak idag efter att jag läst nån snabb rubrik i tidningen.
100 dagar kvar till Europa-valet. Okej, nu är det alltså dags för politikerna att krypa fram ur sina små gömmor och fjäska så mycket de bara kan för folket. Sen så ska de krypa tillbaka igen och invänta nästa år, då det är dags för val igen men då för vilka som ska ha makten under de nästkommande fyra åren.
Politikerna är allt bra tråkiga, de bara gömmer sig hela tiden och går inte att få tag på, men sen när det börja lukta val så dyker de fram direkt och visar sig.
Ibland så kan man ju faktiskt fråga sig vad det är som de sysslar med på sitt "jobb". För den enda stora skillnaden nu jämtemot förr när vi hade en vänsterstyrt regering är att vi har mycket högre arbetslöshet för stunden. Tråkigt men sant.

Nej nu ska jag nog titta på nått avsnitt av Simpsons eller något annat skoj.


Fixar Anders

Riktigt fint väder idag, så jag fick ett sådant sug efter att fixa en sak på bilen. Nämnligen fläkten. Den dog ju när jag provkörde bilen ute i Degeberga, detta gjorde ju dock att jag fick den tusen kronor billigare, då ägaren trodde det skulle gå på runt tusenlappen att laga. Men ack, jag kollade i säkringsboxen och hittade en totalt utbränd säkring. Så jag köpte en ny för, hör och häpna, 3kr på Preem macken. Billigt. Satte i den säkringen och vips så funkade fläkten. Den funkar dock enbart på fjärde snäppet men det viktigaste är ju att den fungerar. Ska köpa ett nytt motstånd sedan så att jag kan fixa snäpp ett till tre också.
Har även pumpat däcken.

Ikväll är det sista deltävlingen på Melodifestivalen, inte direkt något jag har planerat att titta på, men vem vet, jag kanske gör det.


.Vissa dagar

En del dagar vill man bara bädda ner sig och inte gå upp på hela dagen.
Idag har det faktiskt varit en sådan dag. Min mage och jag har inte direkt varit bästa vänner, för att uttrycka det milt.
Fast nu på kvällen så har det blivit en aning bättre faktiskt, vilket är skönt.

Var en rätt så trevlig kväll ute igår, vissa delar kunde ha varit trevligare. Men man ska inte begära så mycket utav saker man inte kan påverka på något sätt.


En helt ny person

Nästan i alla fall.
Hittade glasögon innan idag, riktigt fina och inte så överdrivet dyra som de glasögon som finns på Synsam.
Får nog ta och köpa dessa nu när det är så fruktansvärt billigt.
Hittade även en laptop men den får jag nog köpa nästa månad.
Skor, tröja och byxor stod även på dagens lista, och det är nu inköpt.

Maybe I'm amazed

Baby Im amazed at the way you love me all the time
Maybe Im afraid of the way I love you
Baby Im amazed at the the way you pulled me out of time
Hung me on a line
Maybe Im amazed at the way I really need you

Baby Im a man and maybe Im a lonely man
Whos in the middle of something
That he dosent really understand
Babe Im a man and maybe youre the only woman
Who could ever help me
Baby wont you help to me understand

Baby Im a man and maybe Im a lonely man
Whos in the middle of something
That he dosent really understand
Babe Im a man and maybe youre the only woman
Who could ever help me
Baby wont you help me understand

Baby Im amazed at the way youre with me all the time
Maybe Im afraid of the way I leave you
Baby Im amazed at the way you help me sing my song
You right me when Im wrong
Maybe Im amazed at the way I really need you

Snöhelvete!

Det känns ibland som att det ALDRIG kommer sluta snöa detta året. När snön väl börjat försvinna så kommer det en massa ny snö. Helt livsfarligt att köra ute idag ju. Dock roligt!

Change!

Ny bil och ny frisyr!

Mirrors

Tänk om allt vi ser är spegelbilder utav en annan verklighet?

Är vi aldrig nöjda?

Nu är det ju den tiden på året då det är melodifestival och en tredjedel utav svenska folket sitter bänkade framför TVn. Men som vanligt så klagar folk på programledaren. Det verkar ibland som att det kvittar vilken programledare vi har för det programet för folk är ändå ALDRIG nöjda verkar det som. Hade vi som klagar ens kunnat göra det bättre själva? Man har ju rätt så mycket press på sig när man står i direktsändning inför 3 miljoner svenskar, tänk om man skulle göra bort sig mer än vad det var tänkt.
Sen så är det ju så jäkla enkelt för folk att klaga egentligen, vi kan klaga på allt och mena på att det finns de som passar bättre, visst det kanske det gör men det är faktiskt inte vår uppgift att bestämma vem som ska vara värd för melodifestivalen detta året, eller något annat år för den delen heller.
Jag tycker att Petra Mede är jättebra som värd iår, jag tycker hon är riktigt rolig faktiskt. Nu finns det ju de som inte håller med mig på denna punkt men jag tycker att de får tycka så om de vill. De kommer ändå alltid att hitta något att klaga på nästa år.

Verkar allt som ofta att vi strävar efter att ALLTID klaga på något. Tragiskt ibland, men det är bra att aldrig vara helt nöjd ibland.

Alla (?) hjärtans dag

Ytterliggare en onödig konsumtionshögtid. Varför ska det alltid vara en massa högtider som baseras på att vi ska spendera så mycket pengar som möjligt? Så fort det är någon högtid idag så är det ju en massa saker som de försöker tvinga på oss i alla affärer. Fast nu är ju inte Alla hjärtans dag någon direkt högtid i den bemärkelsen som julafton, men ändå. Gick in på Domus innan idag och EN ros kostade 49kr och de var inte ens särskillt fina. Fast priser brukar ju höjas när man vet att folk köper varan ändå.
Kan vi inte göra som så att nästa år så skiter vi helt enkelt i att köpa rosor och dylikt på Alla hjärtans dag? Tror ni att affärerna hade fått upp sina ögon då och kanske insett att se verkligen försöker suga ut oss på så mycket pengar som möjligt?
Man kan ju även fundera på om det är alla hjärtas dag. Jag själv kan ju faktiskt tycka synd om alla de som faktiskt inte har någon och så tvingas de ändå ta in all information angående denna helvetes dag.
Visst marknadsföring kan vara på både gott och ont, men när det gäller Alla hjärtans dag så är det mest på ont enligt mig då dem verkligen tjatar ut hela syftet med dagen. De försöker verkligen tvinga oss att köpa rosor till den personen vi älskar. Behöver vi verkligen en hel dag för att visa vår partner uppskattning? Kan man bara inte göra något vid flera olika tillfällen i stället? Eller är det helt fel?
Kan även tillägga att jag känner att idag så framhäver de hela denna dagen mycket mer än vad de gjorde för sisådär tio år sedan, fast det kanske bara är jag som har fått för mig att det är så?`

Nästa år så tänker jag nog bojkotta hela denna dagen!

En bok!

Ibland så funderar jag lite över att skriva en bok. En bok med mina samlade tankar och funderingar. Inte för att jag egentligen tror att någon skulle kunna tänka sig att köpa den men bara för att.

Var i Karlshamn igår, hos David. Drack lite öl och spelade Guitar Hero och nått bilspel där man skulle göra stunts.
Märkte att jag blev bättre på Guitar Hero efter någon öl, skumt.

Gillar min nya mobil skarpt!

Nya mobilen

Jag testar att blogga lite genom mobilens egen weblärare. Tycker i övrigt att mobilen är kanon bra.

Lurade pappor?

Taget ifrån Planetdad:
"Om barnet inte är planerat kan man också känna att man blivit lurad. Att det inte har varit fair play. Hon kanske har velat ha barn hela tiden och inte varit ärlig emot dig. Att få barn under dessa omständigheter kan leda till onödig konflikt."

Hur kan man som kille känna sig lurad? Eventuellt så skulle man kanske kunna känna sig lurad ifall att tjejen har sagt att hon tar P-piller, P-spruta eller kanske har P-stav. Men det är ändå ingen riktig anledning till att känna sig lurad ju. När vi är drygt 14 år så har vi sexualundervisning i skolan. Där får vi dels veta att inget preventivmedel skyddar dig till 100%, det gäller även komdom. Ändå så är vi så många som envisas att ha sex utan skydd.
Ifall vi har sex utan skydd, då kan vi ju rent tekniskt inte säga att vi har blivit lurade. För under sexualundervisningen i skolan så framgår det klart och tydligt att sex utan kondom kan leda till barn. Så har det alltid fungerat och så kommer det alltid att fungera. Varesig vi vill det eller ej. Visst kan det kanske vara lågt utav tjejen att inte berätta att hon inte tar de påstådda "skydden" som hon påstått sig ta, men det är ändå vår egen skyldighet att skydda oss själva.

På promenad, genom stan

Tänkte snart ta och bege mig ut på en liten kvällspromenad genom vår vackra vinterstad.
Hoppas bara att skorna inte börjar läcka igenom direkt som vanligt. Har inte gjort så mycket vettigt ikväll, mest sutit här faktiskt. Rätt avkopplande om jag får säga det själv. Har inte varit direkt något intressant på TV idag ändå, som vanligt bara en massa skit.

Nej, dags att ta på sig jackan och skorna och ge sig ut i snön.

Ps. Jag saknar Vibekes sparkar

Sometimes...

Ibland så kan jag bara sitta och titta ut genom fönstret. Titta upp mot himlen.
Då brukar jag oftast komma in på tankarna om hur bra vi har det här i Sverige. Att vi har det så bra och ändå klagar. Väldigt ofta så känns det som att vi aldrig riktigt blir nöjda med vad vi har. Har vi ett jobb där vi tjänar 40.000kr i månaden så inte är vi nöjda med det, utan då vill vi ju såklart ha mer. Sen verkar det också vara så att ju fler saker vi äger ju bättre har vi det. Måste vi verkligen skryta med vårt mångfald utav saker i våra hem?
Det finns idag de barnen som blir retade för att de inte har de "rätta" märkena på sina kläder. Det är helt sjukt. Fast detta är inget nytt fenomen, utan det har ju alltid varit såhär att barn retar andra barn bara för att de utmärker sig på något vis.
Frågan är ju egentligen, varför kan vi inte nöja oss med det vi har? Måste vi köpa ny TV varannat år, måste vi ha ny bil vart tredje år?
Vi måste ju tänka på alla de som inte har något, de som verkligen hade uppskattat att ha en fotboll att leka med. Ett utav mina befäl i lumpen försökte beskriva hur glada några pojkar blev när han var i Tchad, för de fick en fotboll utav de svenska militärerna. Det förgyllde hela deras vardag. Får ett barn något här så blir det ofta inte nöjda för det var inte den saken som de ville ha, jag vet själv hur det kan vara då jag själv har varit missnöjd med vad jag fått, men till vilken nytta?

Ibland så skulle jag bara kunna ta alla mina saker, sälja dem och flytta till ett land och arbeta med välgörenhet. Att få den möjligheten att hjälpa medmänniskor som har det oerhört mycket sämre ställt än vi måste vara underbart. Den känslan man upplever kan ju knappast beskrivas med ord tror jag.
Jag tror att om man gör deras vardag bättre så blir man själv glad inombords och då behöver man inte de där 40.000kronorna i lön som man kanske hade tidigare.

Nu kan jag ju tyvärr inte bara sälja alla mina ägodelar och flytta till ett annat land och arbeta där, men det är på grund av att jag ska bli pappa, annars hade det varit väldigt lockande vissa dagar.


Ibland när jag inte har något att göra så kommer det att komma sådana här onödiga inlägg om vad jag känner just för stunden

Samsung touchwiz

I morgon så kommer förhoppningsvis
denna mobilen. Det stod 48h leverans-
tid så den borde komma i morgon.
Får se nu om den är så bra som alla
säger att den ska vara.
Upp till bevis Samsung.
Fast 5mpx kamera är rätt bra ju.
Lite snabb information:
2,8" pekskärm
Egna "startmenyer"
Mobilt bredband 7,2mbit/s
5mpx kamera
Blogg-funktion
Mp3 spelare
Lika stor som ett betalkort

Foto: Samsung

Rädsla!

När dagen D kommer, hur ska jag då reagera?
Med dagen D så menar jag alltså förlossningen. Hur ska jag reagera när jag får det samtalet om att Lisa måste in till förlossningen för vår dotter är på väg ut? Ska jag gripas av panik eller ska jag bara ta det lilla lugna och ta det hela som det kommer?
Det finns ju garanterat över tusen svar på denna lilla fråga. Men vad är det ultimata egentligen?
Bara för att det är ett barn påväg ut måste man då stressa halvt ihjäl sig?
Vi borde ju egentligen inte behöva oroa oss så mycket då kvinnan i alla tider har fött barn, och det finns fortfarande de platser i världen där kvinnan sköter hela förlossningsdelen själv. Där blir inte mannen helt till sig och stressar och blir orolig och rädd. Är vår rädsla grundad på att vi är oroliga att läkaren ska göra fel så att mamman omkommer i samband med förlossningen? Är inte det väldigt ovanligt idag att kvinnan inte klarar av en förlossning och att det går så illa att hon avlider?
Jag har då inte sett något i någon tidning om att mamman avled i samband med förlossning.
Hela denna rädda attityden emot förlossningar grundar nog i samma sak som med sjukdomar, vi är så rädda idag för att vi har blivit så bekväma av oss.

Jag kan ju dock erkänna att jag själv är så j*vla rädd varje dag nu inför den kommande dagen. Jag har inget egentligen att grunda min rädsla på utan jag är bara allmänt rädd. För min del så finns där inte direkt någon tanke på att något eventuellt kan gå fel vid förlossningen. Jag litar på personalen på sjukhuset. Rädslan kommer nog ifrån ett annat håll, kan vara som så att jag är rädd bara för att man som pappa ska vara rädd.

Nu är det inte lång tid kvar i alla fall, slutet på mars kommer närmare för varje dag som går och jag ser verkligen fram emot att få hålla min dotte för första gången. Även om det nu kanske inte är direkt när hon föds, jag blir glad även om det är en liten stund efteråt.


Torsdag

Ska snart bege mig ut till Österäng och ha lite matte, sen vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen riktigt. Sov rätt så dåligt inatt faktiskt, vet ej varför men jag har drömt en massa konstiga drömmar.
Just nu så är jag bara så trött på allt. Ifall man hade kunnat ändra vissa saker så hade jag nog gjort det, ibland.


Rättegången!

Jag visste att tåget skulle bli försenat! Först här i Kristianstad och sen i Hässleholm. Typiskt, fast jag hade ju fått en ny tid så det gjorde ju inget faktiskt.
Var inte direkt någon givande rättegång då den åtalade satt och gjorde exakt samma sak som i tingsrätten, nekade. Förstår inte varför då allt visar på att det var han som gjorde det och det finns vittnen på det. Fast är man skyldig så nekar man nog för att kanske få ett lindrigare straff. Får se om han lyckas med det.
Satt 4 timmar på centralstationen i Göteborg och hade inget att göra då mitt batteri på mobilen nästan var dött så jag sparade det till tågresan. Fast jag såg mycket intressanta personer på stationen, konstiga personer som roade sig på sitt eget lilla vis vilket är trevligt för dem, och för en del andra.

Vit morgon!

Vaknade för en stund sen och tittade ut och såg mer snö på gården än vad jag sett under hela vintern i princip.
Det var vitt överallt, mysigt men ändå inte när man inte har vinterskor. Tragiskt.
Ska snart bege mig bort mot stationen och åka till Göteborg. Får hoppas att det inte är för stora förseningar idag.

Nej nu ska jag ta mig en macka innan jag ska gå.
Skriver ett inlägg sen ikväll om hur rättegången gick.

Walking in a winter wonderland

Det har snöat rätt så mycket ikväll, det har ju i alla fall stannat kvar lite på marken för en gångs skull.
Det betyder ju nästan att tåget garanterat kommer till att vara försenat i morgon, dock så gör det inget då jag fick en annan tid då jag skulle vara där, ska vara där klockan elva i stället för halv tio, skönt.

Har haft nästan tre gånger fler besökare idag än vad jag brukar ha på min blogg, hoppas bara att i alla fall några av dem stannar kvar och fortsätter att läsa min blogg. Ser ju gärna att den blir lite större än vad den är i dagsläget. Och för att den ska kunna bli det så behöver jag ju mina läsare. Har ju i alla fall några som läser min blogg dagligen har jag fått veta, och det är roligt tycker jag.

Nej nu ska jag titta lite på TV sen ska jag sova.

Besökarstorm!

Har fått in en hel del besökare nu under de två senaste dagarna, får hoppas att det håller i sig nu bara och inte sjunker igen.Jag har sett Mama Mia 2 ggr på bio!

The walk of life

Livet är allt bra lustigt. Ödet bestämmer nog rätt mycket ibland tror jag. Hela ens liv kan ju ändras på en enda sekund. Ena dagen har man en säng att sova i. Andra dagen sover man på en soffa. Man får vara med på förlossningen ena dagen, andra dagen är man knappt ens välkommen att sitta i väntrummet utanför. Ifall man hade haft kunskap tidigare om hur saker och ting skulle fortlöpa så skulle man nog gjort många val annorlunda. Hade jag vetat att jag inte skulle ha jobb idag så hade jag nog valt en annan inriktning på gymnasiet, en som gett mig jobb i alla fall.
När jag var 16 år så hade jag inte en tanke på att jag inom sex år skulle vara pappa, men idag så står jag där och har bara en och en halv månad kvar tills min dotter föds. Min underbara dotter. Jag vill ge henne all min kärlek, jag vill överösa henne med min kärlek varje dag. Men just nu är det omöjligt. Hur ska man ha en bra relation till sitt barn när man inte bor tillsammans med mamman? Kommer det bli en massa liv när jag väl vill ta ut mina pappadagar? Får jag ens ha henne nån enstaka natt utan att behöva planera in det långt i förväg?
Jag vill inte ha ett förhållande till min dotter som är baserat på att jag har henne varannan helg, utan jag vill kunna ha henne när det passar mig och på så vis bygga upp min egen relation till henne. Ge henne den kärlek som hon behöver ifrån sin pappa.

Det jobbigaste just nu är att jag inte kommer att få vara med när hon föds, utan då kommer jag att få sitta utanför i väntrummet. Detta ögonblick kommer aldrig mer att inträffa, jag kommer aldrig få en andra chans att se henne födas. Jag kommer aldrig få en andra chans att höra hennes första skrik eller hålla henne för första gången. Och det är tragiskt att det ska behöva vara såhär. Jag vill inte bara komma och begära att jag ska få vara med på förlossningen, men jag har varit med under hela den övriga graviditeten så jag borde egentligen lika gärna få vara med nu ju.

Ge mig svar!

Dagens lunch

Dagens lunch bestod utav nudlar med räksmak samt lite räkor.
Blev godare än vad jag tänkt mig först faktiskt. Så detta kan jag tänka mig att laga fler gånger, inte så avancerat direkt faktiskt.

Ska tydligen bli snöstorm ikväll eller när det var, och det kan ju göra så att tåget i morgon blir försenat, hur gör jag då?
Inte så skoj att komma försent till en rättegång ju. Kan alltid hoppas på att det löser sig och att tågen inte är försenade. Fast man kan inte alltid lita på SJ när det gäller att passa tider.

Dags att byta låt tror jag, lyssnat på samma låt i en timme. blir lätt så om man glömmer bort att byta låt!

Lite kreativitet kanske kan göra susen?

"Vi får använda samma kreativitet som vi hade till att förstöra världen för att rädda den"
Mycket visa ord David.
Jag tror nog att du har helt rätt där, men om vi ska kunna rädda jorden så måste denna kreativitet komma relativt snart tror jag. Fast vi kanske jobbar bättre under stress och kommer då att ta fram en massa bra alternativ för att rädda jorden när det väl gäller. Förhoppningsvis i alla fall.

Slog rekord igår med antal besökare utav min blogg. Trevligt när man ser att så många läser den.
Har haft rätt så många idag också, innan detta inlägget är skrivet då alltså.

Märks faktiskt att man är ledig idag då man är helt utvilad när man vaknar, har inte vaknat av något alls på hela natten faktiskt och det är alltid skönt. Får se om jag kanske går bort och tränar sen, bara en tanke för stunden i alla fall får se om tanken övergår till handling om ett tag kanske.

I morgon vid denna tiden så är jag uppe i Göteborg och sitter inne i en stor sal på hovrätten, troligtvis är allt över då men man vet aldrig. Rolig dag, åka upp till Göteborg jättetidigt för att åka hem igen vid halvsex. Känns som att morgondagen kommer att bli väldigt lång, men det kan vara trevligt!

She drove me to daytime TV

Vart hade vi varit utan bilar...
Och hur hade vi kommit dit?

Undrar ibland hur allt hade sett ut om vi inte hade haft de transportmedel som vi har idag. Tänk om vi enbart hade haft häst och vagn, det hade ju tagit en halv evighet att åka någonstanns. Men vi had eju inte haft samma miljöförstöring som vi har i dagsläget. Och det hade ju varit skönt faktiskt.

Jag känner lite ibland att vi människor har förstört så mycket, så mycket vackert här på jorden, som vi aldrig kommer till att kunna få tillbaka. Vad tänkte vi egentligen när vi upptäckte att vi kunde använda oss utav fosila bränslen? Tänkte vi någongång på konsekvenserna utav detta användande? Eller vi kanske bara tänkte på de nya möjligheter som nu uppkom?
Nu är det ju tyvärr som så att vi inte kan göra något åt detta ju. Vi måste stå vårt kasst och lära utav våra misstag. Det finns ju dem som anser att vi kanske borde försöka bygga en fillial till jorden på månen. Men jag tror att vi nog hade lyckats förstöra denna plats också.
Då i dagsläget får så pass många raporter om växthuseffekt och liknande, varför gör vi då inte MER för att i alla fall skjuta upp det oundvikliga? Eller de som har möjligheten att göra något åt detta kanske ser mellan fingrarna och tänker att nästkommande generation eller generationen efter den kan göra något åt detta och därmed så slipper de nuvarande människorna att tänka på det?
Jag vill ju inte att min dotter ska växa upp i en så pass osund miljö som vi faktiskt har idag. Varje dag så går jag med en stor skuld i mitt bröst om att min dotter tyvärr kommer att leva i en miljö som inte är bra för henne på något sätt. Men vad kan vi göra?
Kan någon vara så vänlig och ge mig ett svar?

Likt en metafor

Rätt så kallt ute idag faktiskt. För kallt känns det som.
Var ute på Österäng och hade Naturkunskap, lite rörigt men jag hoppas att provet går bra, har gått om tid på mig att plugga på tågresan, om jag inte somnar det vill säga. Fast det mesta fattar jag redan och det är skönt det, halva klart då ju. Tittade lite på dator innan som jag vill spara till, får se om det går bara.

Har märkt nu att jag har lite fler besökare här varje dag, dock så är det väldigt dåligt med kommentarer. Så jag vill pusha er som läser min blogg att skriva lite kommentarer oftare. Får en lite då och då men det är också allt. Tråkigt. Vill ju känna mig lite mer motiverad till att blogga här annars så kanske jag slutar, och va hemskt det skulle vara.

Psykologi!

Det måste vara ett utav mina favoritämnen just nu. Vi håller just nu på med utveckling och det är så himla intressant då man faktiskt märker att de olika utvecklingsteorierna som de har faktiskt stämmer. Oftast i alla fall.
När man tänker efter så är ju dessa personer som kommit fram till detta oerhört smarta. Undrar ifall man tog Freud på allvar när han kom med sina utvecklingsteorier. Nytänkande har ju aldrig varit direkt uppskattat. De skrattade ju säkerligen åt han som sa att jorden var rund och inte platt. Tragiskt.

De visade en ny del igår på Kalla fakta om de stackars gässen som plockas levande för att kunna plockas upp till fyra gånger innan de slaktas. Det är ju ren och skär tortyr och jag förstår inte hur man kan arbeta med det. Sen de som väl plockar gässen får betalt för varje plockad gås så därför gör de så många de kan och så blir ju resultatet därefter, gässen är ju de som lider i slutändan. Att vi inte har kollat upp detta med dunet tidigare. Fast egentligen, vad trodde vi. Att allt dun i våra täcken, kuddar och jackor kom från avlidna gäss som självdött?
Jag blir lika upprörd varje gång jag ser bilder på det, för jag tycker att det är så hemskt att de ska behöva lida för att vi människor ska ha det så jävla bra. Ursäka mitt språk. Men så är det faktiskt. Vi människor ser alltid oss som att vi är det bästa som finns och att allt annat som finns under oss ska veta om det, och leva därefter.

Jakob Hellman - Fritiof o Carmencita


Lista 2008

Detta har jag gjort under 2008

[x] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har lärt känna nya vänner
[x] du har varit/är kär
[x] du har blivit tillsammans med någon (var det under hela året)
[x] du har haft sex med någon
[ ] du har gjort slut med någon
[ ]  du har blivit dumpad
[x] någon har varit otrogen mot dig
[x] du har känt dig sviken
[x] du har känt som att ingen har sett dig
[x] du har varit ledsen
[ ] du har velat dö
[x] du har kännt dig överlycklig
[x] du har varit i ett annat land än Sverige
[ ] du har hoppat från 10an
[ ] du har fått bra betyg i skolan (gick ej i skolan)
[x] du har druckit alkohol
[ ] du har skurit dig
[x] du har gått ner i vikt
[x] du har gått upp i vikt
[ ] du har sagt "jag älskar dig" till någon men inte menat det
[ ] du har suttit vid datorn mer än du brukar
[ ] du har rappat
[ ] du har skrivit en låt
[x] du har känt hat
[x] du har känt som om någon tagit dig för givet
[ ] du har varit i slagsmål
[x] du har varit "sjuk"
[x] du har varit sjuk
[x] du har dansat
[ ] du har bråkat med din förälder
[ ] du har flummat satan
[x] någon har sagt att du är snygg
[x] du har bråkat med din älskling
[x] du har strulat med en främling
[ ] du har strulat med en av samma kön
[ ] du har varit så uppjagad att du gjort misstag
[ ] du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[ ] du har lekt för mycket med bilddagboken
[x] du har slagit någon
[ ] du har kallat någon hora/slampa
[x] du har pissat utomhus
[ ] du har däckat
[x] du har spytt
[x] du har sovit i motsatta könets säng
[x] du har hånglat med någon av motsatt kön
[x] du har rökt
[ ] du har rymt hemifrån
[ ] du har bakat
[ ] du har dissat någon som varit kär i dig
[x] du har sovit utomhus
[ ] du har åkt bil med fyllon
[x] du har saknat någon
[x] du har duschat med någon
[x] du har badat i havet
[ ] du har skolkat
[ ] du har fått ig
[ ] du har fått mvg
[ ] du har fjäskat för en lärare
[ ] du har käftat mot en lärare
[x] du har solat utomhus
[ ] du har solat i solarium
[ ] du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[ ] du har fått blommor av någon från samma kön
[ ] du har fått presenter av någon från motsatta könet
[x] du har gett någon blommor
[x] du har varit på sjukhus
[ ] du har gjort något med ditt utseende som du ångrar 

Totalt onödig lista men jag kände att jag kunde ha med den i alla fall!


Valter Skräddare!

Vattenskräddare ska det vara! Tittade på The Medallion innan, lite halvrolig film faktiskt.

Började fundera lite på hela den här kommande papparollen som nu blir aktuell inom lite drygt två månader.
Hur ska man göra för att bli en bra pappa, måste man tänka på något visst sätt eller kommer det helt auomatiskt. Jag som många andra har ju gjort klart för mig att jag vill bli världens bästa pappa. Jag vill vara den typen utav pappa som alltid sätter mitt barn i centrum och jag vill ha en så bra relation som möjligt till min dotter.
Jag har i alla fall planerat att jag ska ta ut alla mina pappadagar, så att jag får min egen lilla tid att bygga upp ett pappa-dotter band med min dotter. Kan inte förstå hur man som förälder inte vill stanna hemma med sitt barn så att man bygger upp det där speciella lilla bandet. Visst, man kan ju ta ut pappadagarna när de är lite äldre, men då är det ju inget roligt längre för då kan de ju redan allt, nästan i alla fall. Man vill ju vara där med dom när de håller på att lära sig gå och prata.

Sen jag fick veta att jag skulle bli pappa så har jag blivit mycket mer känslig än tidigare. Idag krävs det inte överdrivet mycket för att jag ska börja gråta. Det räcker ibland med en förlossning, eller något som har med bebisar att göra, på TVn så börjar tårarna komma upp i ögonen. Detta låter kanske lite lamt, men på föräldraträffen så kom jag och tre andra blivande pappor fram till att man blir faktiskt känsligare, dock kom vi inte riktigt fram till varför det är så.

Känns faktiskt lite som att jag blev djup där.

Söndag!

Melodifestivalen var riktigt rolig igår, och trevligt sällskap gör alltid det som är roligt lite trevligare.
En utav de trevligaste kvällarna jag haft på länge. Blev inte så berusad dock som jag trodde att jag skulle bli, vilket är rätt så bra tror jag. Lite mat från BK inatt gjorde susen i alla fall. Vaknade upp vid sextiden i morse och fick gå upp och dricka lite vatten, men det var allt.

Har precis druckit lite kaffe här hemma hos mamma och pappa. Deras internet funkar dock inte så jag sitter på min lillebrors laptop, han har sånt 3G modem så den funkar i alla fall att koppla upp.

Nån mer än jag som tycker att Petra Mede är den bästa programledaren för melodifestivalen på flera år?
Roligast var nog när hon skämtade lite med artisterna i green room, hehe.

Jag vill ha en egen laptop, i alla fall en som fungerar. Framtida inköp kanske? Indeed!

Idé!

Jag har kommit på en världsbra affärsidé. Tror faktiskt att detta företaget skulle kunna gå riktigt långt, ifall man enbart startar med att ha det vid sidan om, typ som nu när man studerar. Alltid bra med extra pengar på fickan, eller hur?
Sitter hemma hos mamma och pappa, ska äta.

Fick hem koderna idag, så att jag kan hämta ut mina tågbiljetter.
Tror jag ska boka om ena tåget, ska sova hos mina kusiner då. Får se hur jag gör, och främst om det går!Ja, det finns då lustiga namn på allt här i världen, fast detta är bara ett
lustigt namn på vårt språk egentligen.

Freitag!

Så var det redan fredag, jag tycker att veckorna bara flyger iväg.
Sitter i datorsalen på skolan och ska snart ha historia b. Vi håller fortfarande på med källkritik, så det känns som att det kommer bli ett rätt så stort prov på det nästa vecka. Dock så kan jag ju tyvärr inte vara i skolan vid provtillfället då jag befinner mig på rättegång i Göteborg då. Men jag får prata med läraren och se ifall att vi kanske skulle kunna lösa det hela. Jag skulle ju eventuellt kanske kunna göra det på fredagen, men då krockar det med mitt naturkunskaps prov. Det är typiskt att man ska ha prov i två ämnen samma vecka, likadant efter lovet, då har jag två prov samma dag. Företagsekonomi och psykologi. Tror jag det var. Ska kolla upp det.
Nej nu måste jag gå!

Skräpmat?

Ni kommer nog alla ihog den artikel och film som var så stor nyhet förra veckan. Den där en mattant slevar upp mat ifrån en golvbrun i en kantin och skickar iväg den. Alla benämner han som filmade detta som en slags hjälte, just för att han kom på dem när de gjorde detta. Men är han verkligen en sådan stor hjälte som de nu påstår? Jag själv tycker då inte detta då han inte gjorde något mer än att gå till media med detta, han körde ut mat som han brukar göra, utan att ens tänka på att det kanske var just den kantinen med mat som han körde ut. Hade han ens den tanken i bakhuvudet?
Nu är det ju såklart jättehemskt att maten hanteras på detta vis, men vad förväntade vi oss? Man har ju själv ibland nästan kunnat lista ut att maten i skolan hanterats på detta vis. Dock är det bra att det har uppmärksammats, men han som skulle köra ut maten kunde ju sagt till mattanten när han såg vad han gjorde i stället för att vara snabb som f*n och ta upp och filma i stället. Som tur var verkar ingen ha blivit sjuk, vad vi vet i alla fal.

Torsdag!

Försovning i morse, sen när man väl lämnat Colin på dagis så ringer den oerhört snälla advokat som man har och berättar att han skulle vilja ses klockan åtta på morgonen, i Göteborg. Helt omöjligt för mig att ta mig hela vägen från Kristianstad till Göteborg utan bil innan klockan åtta, tågen går ju inte direkt som man vill. Ringde till hovrätten och dem skulle försöka ordna fram tågbiljetter till mig, det enda jag skulle göra själv var att kolla upp tågtider. Missade nu Naturkunskapen pga detta. Trist nu när det var labb och allt.
Ska strax ta en snabb dusch, är hos mamma och pappa. Sen ska jag ut till Österäng och ha matte!

Snön föll, varken mer eller mindre

Snöade lite innan ikväll, dock så har den redan försvunnit. Trevligt.
Fast jag är ju ändå inte så road av snön då mina skor inte riktigt tycker om det och läcker direkt.
Lisa duschar, jag ska snart lägga mig. Har renskrivit alla mina anteckningar från företagsekonomin nu så att jag är redo att plugga inför provet under lovet. Rätt trött nu på nollpunkt och marginal och pålägg. Jobbigt men roligt på samma gång. Man vill nästan starta ett eget företag, en klädbutik online kanske, men lustiga priser.
Vem vet, tiden får avgöra hur det blir.

Moms och pris

Idag har vi haft en väldigt givande företagsekonomi lektion, fick lära oss om hur moms fungerar. Samt lite varför en handlare sätter just de priserna som han gör.
Och om momsen är 25% så innebär det inte 25% på t.ex 125kr, utan man har då lagt på 25% på 100kr, och ska du dra av momsen så blir det 20% som man ska dra av. Krångligt men bra att veta.

Lisa håller på att laga mat, kyckling med paprikasås, mums. Sist vi åt det så var det gudomligt gott.


Ultraljud!

Vi var på det sista ultraljudet idag. Får inte avslöja beräknad vikt för Lisa, inte förens hon själv har avslöjat det.
Men allt såg bra ut. Man såg näsa mun och ögon jättetydligt, riktigt fräckt. Och för första gången fick vi en riktig åsikt när det gäller könet, det är verkligen en flicka, det såg man jätetydligt.

Kvällen

Tycker denna bilden säger allt typ, jag tycker den är rolig.Hannas bild häromdagen var också rolig

Perception

Så har man precis skrivit färdigt instuderingsfrågorna inom området perception i psykologin och skickat det till läraren, vet inte när det skulle vara klart men det var lika bra att skicka in det direkt. Blev tre datorskrivna sidor, vill inte ens tänka på hur många det hade blivit om jag hade skrivit allt för hand, på tok för många i alla fall.

Sista ultraljudet i morgon då ja, ska bli skoj att få se den lille igen. Nu är det ju inte så många veckor kvar tills hon är beräknad att titta ut. Längtar mer och mer för varje dag.

Nej nu ska jag stänga ner datorn, börjar om en haltvimme, vill försöka läsa lite naturkunskap nu innan vi börjar.


Storhandlat!

Vi kom nästan precis hem från MAXI, varit där och handlat, det bör räcka i minst 1,5 veckor nu, handlade skitmycket.
Vi fick mycket för pengarna, och för en gångs skull så köpte vi inte en massa onödigt. Det enda direkt onödiga vi köpte var nog Coca Cola, men det var ändå billigare att köpa den där än att köpa den på hörnan.

Colin verkar vara lite friskare idag, tror inte han har feber längre. Lisa är också kryare idag, fast ändå inte men det beror ju på att hon är två personer ett tag till.

Tänkte sätta mig om ett tag och skriva klart Samhällskunskaps uppgiften så att jag kan lämna in den i morgon, vill inte få underkänt på en del för det kan dra ner mitt betyg och det vore ju inte så bra faktiskt.

Var nere med tvätten också för en stund sedan, hoppas bara att tvättmedlet räcker, annars är det inte så bra.

Dagens bästa: Bebisens vilda sparkar i Lisas mage
Dagens sämsta: Att det är söndag och helgen är över
Dagens roliga: Att det inte blev så dyrt på MAXI
Dagens tråkiga: Disk och tvätt
Dagens humör: Glad
Dagens trötthet: Leta resa och inte hitta specifika priser

På tal om resa, så har vi börjat prata lite om det och som det ser ut nu så ska vi till Borås djurpark i sommar, har aldrig varit där så det ska bli spännande. En liten weekend, var billigare än vad jag trodde det skulle bli. Våra andra alternativ var Lalandia i Danmark eller Legoland i Danmark. Men det hade blivit för dyrt med Legoland för vi hade nästan fått betala lika mycket för Colin som för mig eller Lisa. Knasig prissättning.

Bebisen lever verkligen vilde där inne i magen, kände något helt konstigt innan i eftermiddags, dock mysigt ändå.
Kommer nog att kännas konstigt sen när hon inte längre är inne i Lisas mage utan ligger framför mig. Då kommer jag nog verkligen förstå att jag är pappa. Tokigt.


RSS 2.0